воскресенье, 4 февраля 2018 г.

Найбільша соціальна мережа в світі та однойменна компанія, створена 4 лютого 2004 року Марком Цукербергом та його сусідами по кімнаті під час навчання в Гарвардському університеті.
Facebook вдалося об'єднати мільйони людей по всьому світу.
Цікаво, що на початку свого існування, сайт мав назву Thefacebook і був доступний лише для студентів Гарвардського університету. Згодом, реєстрацію відкрили для інших університетів Бостона,потім і для студентів навчальних закладів США, що мають e-mail у домені .edu.
І лише з вересня 2006 року, сайт став доступним для всіх користувачів інтернету. Сам засновник мережі теж має свій особистий профайл.

Доступ до його сторінки має просте посилання - facebook.com/zuck, або facebook.com/4 (чому саме 4 не знає ніхто, а Марк не зізнається).

Як й інші компанії, що тестують свій готовий продукт за допомогою користувачів, програмісти Facebook готові виплатити грошову винагороду тим, хто знайде серйозні помилки в роботі мережі.
Користувачам обіцяють мінімум 500 $ за виявлення будь-якої з можливих помилок.

Like vs Awesome.
Користувачі давно звикли до кнопки Like і зараз вона ні в кого не викликає запитань. Зручний спосіб не писати коментар, але відзначити, що пост ви бачили. Такої опції не вистачало в інших соціальних мережах.
Спочатку, кнопка повинна була називатися - "Awesome" ( "приголомшливо, дивно, клас!"), але потім від цієї ідеї відмовилися, змінивши її на нейтральне Like

Вибір кольорової гами мережі не випадковий - у Марка Цукерберга проблеми з кольорами. Він погано розрізняє червоний і зелений та їхні відтінки. З цієї причини основним кольором Facebook і став синій.

Facebook входить до двадцятки найдорожчих брендів світу, поряд з Apple, Google і Coca-Cola.
Марк Цукерберг, входить до десятки найбагатших американців за версією Forbes.

Вітаємо Facebook з черговим днем народження і скажемо йому дякую, що він об'єднує всіх нас.

1 комментарий: